Lite Kalabalik

malin o jag

Ovan, jag och Malin i Istanbul. Nedan, imagebild från Lite kalabaliks A/W 2013 kollektion. 

lite kalabalik

För fem år sedan flyttade jag till Istanbul. En stad fylld med kaos, gula taxibilar och små små teglas med bittert svart te. Utan att tveka packade jag flyttlådor och resväskor. Jag anmälde mig till en kurs i turkiska och tog tjänstledigt från jobbet som Art Director på en reklambyrå. Jag lärde känna alla små gränder och gator i mitt kvarter, besökte stadens alla basarer och samlade på mig massor av inspiration.

Ett halvår senare flyttade jag hem, jag och min kollega Malin Wikerberg förverkligade våra planer på att starta ett eget varumärke och grundade Lite Kalabalik. Vår första kollektion hade jag tagit med mig hem i flytten. Så det var bara att köra. Första året spreds Lite Kalabalik bland vänner och bekanta i bloggvärlden, armbandet Lite Sorbet dök upp i marsnumret av ELLE, vinnaren av Swedish Opens fru bar armbandet Lite Kate under finalen och Maria Montazami stoltserade runt med ett Lite Marsipan i Båstad. Andra året hittade vi våra smycken i allt från Damernas Värld till Veckorevyn och allas vår Mat-Tina hade på sig både ring och armband i direktsändning.

Hur många kändisar som än bär våra smycken så finns det inget som slår stoltheten över vårt samarbete med SOS Barnbyar. I tre år har vi gjort ett armband tillsammans med SOS barnbyar, all vinst har oavkortat gått till familjestärkande program som ger fler barn möjligheten att växa upp i en trygg familjemiljö. Inte ett enda barn ska behöva vara ensamt.

Och så var det dags att ta steget. Vi sa upp oss från våra jobb och startade reklambyrån Lite Attention (numer Garbergs Malmö). Efter tre år har vi fullt fokus på våra båda bolag och jag kan konstatera att kärleken som tog mig till Istanbul inte höll. Det gjorde däremot kärleken till staden och tron på att allt har en mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published.