Lata män-niskor.

ginko_grå skåpet

Min mini uppskattar allt som låter kul just nu. För att variera mina påhittade ramsor letade mamma upp en gammal favorit i källaren.

pelle plutt bok

Har nästan aldrig pratat så mycket jämställdhet som jag gör just nu. Framförallt med andra nyblivna mammor. Och visst är det intressant att se hur allt ställs på sin spets när en mini kommer in i ens liv. Och vill man känna någon typ av balans under de första månaderna så måste man kämpa för den själv. Män är som bekant bekväma (eh ja, hade de inte varit så bekväma hade vi haft lika lön och manliga p-piller för längesedan). Man måste själv säga “tar du hen på morgonen så jag kan sova en timme ostört” eller “tar du nattningen eftersom jag tar nätterna”. Och så får man göra en mental anteckning varje gång det dricks öl med polarna eller något liknande. Och se till att casha in kväll efter kväll när man inte ammar/matar längre. Alltså man måste själv ta sig den berömda egentiden om man vill ha den. Män är löjligt bekväma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.