Hur kommer det sig?

guld kimono sv

Att enbart 12% delar föräldradagarna på mitten. För mig helt obegripligt. Såklart har jag viss förståelse för det ekonomiska argumentet. I vårt fall tjänar en av oss mer än den andra, men tillsammans tjänar vi bra. Men inte tusan är det väl enbart 12% som har en ekonomi som gör att man kan dela lika?

Han och jag. Vi gör det här tillsammans. Båda två får lika mycket tid med knodden.

5 Comments on Hur kommer det sig?

 1. Marie
  March 18, 2015 at 6:44 am (7 years ago)

  Allt är inte bara statistik, men en hint om hur det är det tror jag förvisso. Men så här var det för oss, back inte the days:

  Jag var f-ledig i 7,5 månad. Under den perioden tog jag 7 dagar av 7 möjliga per vecka för att få max tilldelning av det tillskott som mitt företag sköt till. Maken hade inte motsvarande förmån. Han nyttjade även en stor del av sin komp-bank de tre första månaderna av 6 så han var hemma. Ser man då till statistiken blir det inte bra, men vi delade om inte lika, så nära på.

  Reply
  • enlangblondin.se
   March 18, 2015 at 5:24 pm (7 years ago)

   Och vilken djungel det verkar vara! Blir helt matt av att det känns mer som en matematiklektion än en försäkring/förmån.
   Lät i alla fall som att ni gjorde en smart variant!

   Reply
 2. Josefin
  March 18, 2015 at 9:01 am (7 years ago)

  Vi delar helt olika! Första tiden efter förlossningen låt säga 4-5 mån var jsg ett vrak. I vanliga fall om det inte handlat om sviterna efter en förlossning så skulle jag varit sjukskriven. Jag kunde inte gå första 3 månaderna. Efter 5 månader hemma började jag och vår bebis komma på banan. Nu dryga året efter vår dotters ankomst är jag redo att börja jobba och min man vara hemma. Ekonomin har inte spelat in ett dugg för oss bara vårt välmående. Livet är inte svart och vit.
  Allt berättar inte statistiken.
  Lycka till!

  Reply
  • enlangblondin.se
   March 18, 2015 at 5:21 pm (7 years ago)

   Hej Josefin!
   Hu låter som en mardröm. Och jag håller verkligen med om att livet inte är svart eller vitt och att den enas situation inte är lik den andres. Jag var mest förvånad över att det var så lite som 12%. Hade ändå trott i alla fall 20%…

   Kram,
   Lina

   Reply
 3. Lina
  March 25, 2015 at 7:53 pm (7 years ago)

  Håller/höll helt med dig och jag och min man var överens om att dela helt lika – innan jag blev av med mitt jobb. Inte en chans att det funkar med en föräldraledig och en arbetslös. Som tur var fick vi en ny chans med nästa barn och nu ska jag börja jobba efter 7,5 mån o min man vara hemma hela 9 månader! Tror många är kvar i de gamla könsrollerna av tradition men också att många hamnar där av en slump. Tyvärr spelar också de ojämställda lönerna stor roll i det stora hela – har man svårt att få det att gå ihop ändå är varenda krona enormt mycket värd. Det är dyrt med blöjor! ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.