Gotlandstips.

bakfickan

Bubblor, rökta räkor och en himelsk sås. Födelsedagen firades på Bakfickan.

berså_gotland_butik

I ett gammalt kapell strax utanför Visby ligger en alldeles speciell liten butik. Maria som driver butik Berså har den där förmågan att plocka ihop precis det man vill ha. Självfallet har hon sålt Lite Kalabalik sen ett par år tillbaka. Annars hade ju inte sortimentet varit komplett. För att göra shoppingupplevelsen ännu bättre finns ett litet café (omnämnt i White Guide) i trädgården. Bara en sån sak!

gotland

Rökt makrill, rökta räkor och himmelsk lax. På en liten udde på östra sidan (Östergarn) hittade vi ett litet rökeri med den perfekta sommarlunchen.

guldkaggen_potobers

På södra spetsen i Burgsvik käkade vi finfin lunch på Potobers.

HABLINGBO CREPERIE_gotland HABLINGBO CREPERIE

I dörren möttes vi av Olivier de Paris som visade oss till vårt bord. Japp, den osympatiksa killen i Big Brother som fick till det med Carolina Gynning jobbar numer på Hablingbo Crêperie. Bredvid restaurangen finns en liten butik med vackraste muggarna av Åsa Lindström.

ÅSA LINDSTRÖMleva stenugnsbageri_gotland leva stenugnsbageri

Fika på surdegsbulle och must i skuggan och shoppa organiska micripopcorn i butiken. Leva Kungslador strax utanför Visby känns som ett obligatoriskt stop. I närheten på samma väg ligger även secondhand butiken Toftalagret!

rute stenugnsbageri

Rute Stenugnsbageri (ovan) VS Själsö Bageri (nedan). En hård duell mellan två kardemummabullar. På Rute käkar man bullen i sällskap med Schulman/Widell familjen i ett något stockholms hypat sammanhang. På Säljsö har man havsutsikt och snäppet godare bulle. Vinnaren är solklar! Bakom Säljsö står förresten grundarna av Gateau, de startade kedjan sålde den och flyttade till Gotland.

själsö bageri

Det finns ju inget värre än att vara hungrig. Och sen finns det att vara hungrig på en plats man inte känner till och inte vet vart närmsta matställe finns. För att undvika missöden är gedigen research innan resa ett måste. Tipsen hämtade vi från vänner men framförallt via denna sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.