Älskade jobb.

lite kalabalik

Mitt jobb alltså. När jag tänker på det snurrar det igång på ett behagligt sätt i kroppen. Men sällan har jag fått förklara det så många gånger som senaste halvåret. “Du ska väl vara ledig?”, “Se nu till att koppla av och tänk inte på jobbet”, “Detta är en tid som inte kommer tillbaka så passa på att vara ledig nu”. Och såklart undrar jag lite stilla om en egenföretagande man får samma uppmaningar när han ska bli pappa. I alla fall så är det klart att jag ska vara mammaledig från byrån. Jag ska amma och umgås med min mini resten av detta året. Från Lite Kalabalik har jag dock ingen möjlighet att vara helt ledig, företaget är för litet för det. Och tänk så glad jag är för det! Tycker det känns fantastiskt skönt att inte släppa jobbet helt i höst/vinter. Och det är här jag fattat att typ väldigt få fattar. Men när man startar något som innebär så mycket slit och så mycket tid så är det klart man startat det för att man tycker det är vansinnigt kul. Man har inte suttit uppe halva nätter framför datorn för att jobba åt någon annan. Varande minut är till en själv, till något man själv skapat. Till något man själv älskar se växa. Lite som en mini ju. Fast såklart inte like bedårande dårå.

fredagsbukettenmarmor bord

4 Comments on Älskade jobb.

 1. Emm
  July 30, 2015 at 12:49 pm (6 years ago)

  Att blanda arbete och tid med sina barn kan jag rekommendera. Några månader hektiskt jobb och sedan lugnare perioder. För mig har det gjort att jag kan vara mycket med mitt barn utan att vara beroende av föräldraledighet. Lyxigt ibland, stressigt ibland, inte något för rastlösa och konsumtionsberoende men mest bra för mig som uppskattar bra vardagsliv utan att jäkta runt. Tyvärr har min idé om jämställdheten inte funkat. Det är höstens projekt.

  Reply
  • enlangblondin.se
   August 2, 2015 at 7:32 pm (6 years ago)

   Heja och lycka till med jämställdheten!

   Reply
 2. Sofie
  July 31, 2015 at 7:45 pm (6 years ago)

  Jag tänker att du säkert lägger upp “ledighet”/jobb så som det passar dig (och er). Och nej, jag tror inte en egenföretagande man fått samma frågor som du upplevt. Snarare förståelse för att han inte kan/vill lämna sitt företag vind för våg?

  Reply
  • enlangblondin.se
   August 2, 2015 at 7:33 pm (6 years ago)

   Precis så.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.